Általános tisztújítás a Lébényi Evangélikus Egyházközségben

Kedves Testvérek!

Az általános tisztújítás során megválasztjuk gyülekezetünk presbitereit és következő tisztségviselőit: felügyelő, másodfelügyelő, gondnok, jegyző, pénztáros, kántor, jelölő- és szavazatszámláló bizottság 5 fő, számvevőszéki elnök, számvevőszék 4 fő, egyházmegyei közgyűlési küldöttek 2 fő.

Gyülekezetünk presbitereit és tisztségviselőit gyülekezetünk közgyűlése választja meg. A közgyűlés tagjai azok a konfirmált egyháztagok, akik a választói névjegyzékben szerepelnek (2023-ban az egyházfenntartói járulékkal hozzájárultak gyülekezetünk fennmaradásához).

A január 28-i közgyűlés döntése alapján gyülekezetünk presbitériuma 15 fős. A presbitériumnak hivatalból tagjai a lelkész, a felügyelő, és a másodfelügyelő. Ez azt jelenti, hogy rajtuk kívül 12 presbitert választunk. Fontos változás egyházunk választási törvényében, hogy a tisztségviselők nem automatikusan tagjai a presbitériumnak, így kérjük amennyiben egy tisztségviselőt (pénztáros, gondnok, kántor, jegyző stb.) a presbitériumba is jelölne, azt külön ajánlással tegye meg! Egy embert több tisztségre is lehet jelölni. A választhatóságnak feltétele a választói névjegyzéken való szereplés. Egyházunk törvényéből 3 fő feltétel rajzolódik ki a tisztségviselők esetében: rendezett életvitelű; konfirmált; egyházközségi tag. 

A választást jelölési folyamat előzi meg, amelyet a jelölő és szavazatszámláló bizottság koordinál. A jelenlegi jelölő- és szavazatszámláló bizottságtagjai: Adrián Arnoldné elnök, Győri Lajos, Molnár Imre, Nagy Tibor, Stinner Zoltán. Jelölést (ajánlást) a közgyűlés tagjai tehetnek írásban. Ajánlásaikat a templomban elhelyezett ajánlóládában kell elhelyezni. Nem kötelező minden tisztségre ajánlást tenni.

A jelölés és választás folyamatának időpontjai:

-jelölési eljárás

jan. 29-febr. 11.

-jelölődoboz nyitása

febr. 11. istentisztelet után

-írásbeli nyilatkozatok begyűjtése a jelöltektől (a jelölt vállalja-e a jelöltséget)

febr. 12-20.

-jelöltlista összeállítása

febr. 20-25-ig

-jelöltek és közgyűlés hirdetése

febr. 25 – márc. 3.

-választói közgyűlés

márc. 10. az istentisztelet után

Kérjük a Testvéreket, vegyenek részt a presbiterek és tisztségviselők jelölésében és megválasztásában!